Un sejur de o saptamana in tarile calde costa de la 400 de euro in sus
Tunisia, Iordania, Maroc, Mexic, Africa de Sud sunt doar cateva dintre destinatiile pe care agentiile de turism le propun in timpul iernii iubitorilor de soare si caldura. Cele mai luxoase, dar si cele mai scumpe, sunt croazierele in Caraibe.

Lista de atractii a Tunisiei e suficient de mare pentru a va determina sa petreceti macar o saptamana aici. De la izvoarele termale de la Hamman Mellegue, care dateaza de pe vremea romanilor, si pana la peisajele selenare de la Matmata, unde s-a turnat celebrul film "Razboiul Stelelor", veti fi impresionati de tot ce veti descoperi in Tunisia. In fond, asteapta de 3.000 de ani vizita dvs.! Este de ajuns sa petreceti cateva zile aici si va veti convinge. Visati cu ochii deschisi la faimoasele ruine romane de la Cartagina, leneviti pe plajele coastei de nord, experimentati o plimbare pe camila in desertul Sahara si veti sfarsi prin a va intreba de ce a parasit Hannibal aceasta tara.

Despre peninsula Cap Bon, care se intinde in largul Marii Mediterane, geologii spun ca se intindea odata pana aproape de Sicilia, limba de pamant care facea legatura cu Europa scufundandu-se acum 30.000 de ani. Cap Bon este zona in care se concentreaza cele mai multe statiuni turistice, printre care Hammamet si Nabeul, unde raportul intre turisti si localnici este de zece la unu. O alta populara destinatie turistica este Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia si un important port. Mica asezare Matmata, aflata la 400 de kilometri de Tunis, capitala tarii, a devenit celebra dupa turnarea filmului Razboiul Stelelor. Asa ca, incepand de la 9 dimineata si pana seara sosesc valuri de autocare, dupa care urmeaza grupurile care poposesc aici in drumul lor prin desertul Sahara. Ce mai puteti vedea in Tunisia? Ruinele Cartaginei, unul din cele mai mari orase ale lumii vechi, fondat de fenicieni. Resedinta cuceritorului Hannibal, Cartagina se bucura si azi de o vegetatie luxurianta si privelisti superbe deasupra golfului. Din pacate, in ciuda istoriei fascinante a Cartaginei si a pozitiei dominante pe care a avut-o candva, romanii au distrus mare parte din vechiul oras, asa ca ceea ce putem vedea astazi sunt de fapt ruine romane.

Cele mai bine conservate ruine romane sunt insa cele de la Dougga, asezare aflata la 105 kilometri de Tunis. Amplasate la marginea muntelui Tebersouk si deasupra fertilei campii Oued Kalled, Dougga a fost locuita pana in anii 50, cand rezidentii au fost mutati pentru a se evita distrugerea ruinelor. Amatorii de ruine nu trebuie sa rateze El-Jem, localitate aflata la 210 kilometri de Tunis, unde se afla un colosseum aproape la fel de mare ca cel din Roma. Unul din cele mai impresionante monumente romane din Africa, colosseum-ul, are o capacitate de 30.000 de locuri, iar gratie dimensiunilor sale poate fi zarit de la cativa kilometri distanta. Povesti biblice, orase disparute, Aqaba si Lawrence al Arabiei. La atat se rezuma cunostintele celor mai multi turisti despre Iordania, una dintre cele mai ospitaliere tari. Tara care ar trebui sa fie asaltata de turisti, insa luptele permanente din Orientul Mijlociu au avut consecinte negative asupra Iordaniei.

Cele mai cunoscute atractii sunt Petra, fostul oras Nabateans, care gazduieste cateva ruine absolut spectaculoase, si Wadi Rum, zona in care s-a filmat Lawrence al Arabiei. Petra este genul de asezare care ca exista doar in imaginatia turistilor si pe care trebuie sa-l vedeti ca sa va convingeti ca este real. Amplasat intr-un canion ingust, cetatea este toata din stanca, fiind odata resedinta dinastiei arabe a nabateenilor. A intrat in atentia Occidentului dupa lansarea peliculei "Indiana Jones - Ultima cruciada", asa ca in prezent 3.000 de turisti asalteaza zilnic cetatea, spre bucuria localnicilor, care incaseaza taxa de intrare. Fiecare turn, fiecare bucatica din fatada e o opera de arta si majoritatea turistilor au nevoie de un film intreg pentru a imortaliza pe pelicula frumusetea cetatii. Plaja puteti face in Aqaba, statiune situata la Marea Rosie, inconjurata de munti care isi schimba culoarea pe parcursul zilei. Aqaba este una dintre cele mai cautate destinatii pentru scufundari si sporturi acvatice, mai ales ca temperatura depaseste 22 de grade tot timpul anului.

Ofertele agentiilor de turism

Ultramarin Travel - Croaziera Caraibe - 553 euro/pers. Tariful include: croaziera pe ruta Fort Lauderdale (Florida, SUA) - Insulele St Maagden - Antilele Olandeze - Bahamas, sapte nopti cazare in cabina dubla, pensiune completa, activitati divertisment, acces la toate facilitatile vasului. Nu sunt incluse: taxele aeroportuare (165 euro), transportul pana la locul imbarcarii.

Travel Biz - sejur Mexic, Acapulco - de la 140 euro/pers./zi cazare in camera dubla cu mic dejun la hotel Calinda Beach****. Bilet de avion Bucuresti-Acapulco - 1.377 euro/pers (cu taxe incluse).

Perfect Tour - sejur Iordania, Aqaba - de la 33 euro/pers./zi cazare in camera dubla cu mic dejun la hotel trei stele. Bilet de avion Bucuresti-Aqaba - aproximativ 400 euro/pers.

Tiriac Travel - sejur Tunisia, Monastir - 440 euro/pers. Tariful include: bilet de avion Budapesta-Monastir, sapte nopti cazare cu all inclusive la hotel Magic Life Manar****.

Happy Tour - circuit Africa de Sud - 2.685 euro/pers. Tariful include: transport cu avionul, 12 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de trei si patru stele, transferuri, transport cu microbuzul pe teritoriul Africii, bilet avion Durban-Port Elisabeth, intrari la obiectivele din program. Se viziteaza: Johannesburg, Sun City, Mpumalanga, Canionul Blyde River, White River, parcul Kruger, regatul Swaziland, parcul Hluhluwe, Durban, Port Elisabeth, Knysna, Cape Town. Plecare 8.03.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri