Personalul de zbor al British Airways a inceput luni o greva de cinci zile, dupa ce negocierile pe tema salariilor si conditiilor de lucru au esuat, relateaza CNN.
Patru curse ale British Airways au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, trei astazi si una maine, din cauza grevei personalului de zbor care a inceput luni o greva de cinci zile, dupa ce negocierile pe tema salariilor si conditiilor de lucru au esuat.

"Astazi sunt anulate trei curse, respectiv Londra - Bucuresti, care ar fi trebuit sa aterizeze pe Otopeni la ora 12.35, Bucuresti - Londra, care ar fi trebuit sa decoleze de pe Otopeni la ora 13.20, si o alta cursa diseara, care ar fi trebuit sa soseasca de la Londra la Bucuresti la ora 23.20", au declarat reprezentantii aeroportului Otopeni, transmite NewsIn.

De asemenea, British Airways a mai anulat si maine o cursa care ar fi fost programata de plece din Bucuresti spre Londra la ora 08.30.

Vor urma alte doua greve, dar Tony Woodley, responsabil al sindicatului Unite, a spus ca grevele pot fi anulate, daca BA reintroduce diverse bonusuri de calatorie pentru angajati.

Un reprezentant al BA a declarat ca societatea este dispusa sa continue negocierile.

Compania va implementa un plan de rezerva ce va permite transportarea a peste 70% dintre pasageri in timpul primei greve. Ea va opera toate cursele de pe Gatwick si London City si mai mult de jumatate dintre cele de pe Heathrow.

Sindicatul Unite, care reprezinta aproape toti angajatii de zbor ai BA, in numar de 15.000, a fost de doua ori in greva in martie, ceea ce a provocat haos pe aeroporturi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Metroul spre Otopeni, blocat: Nici constructorul nu a fost ales