Hilton a vandut 15 hoteluri

Grupul hotelier britanic Hilton a convenit, in aceasta sapatamana, sa vanda catre Royal Bank of Scotland 15 dintre unitatile detinute in Marea Britanie pentru 382,4 milioane de lire sterline (658 milioane de dolari), transmite Reuters.

Reprezentantii companiei au mai anuntat ca hotelurile vor ramane in administrarea Hilton, grupul avand in vedere si comercializarea altor unitati. Potrivit grupului britanic, pretul hotelurilor vandute se plaseaza peste valoarea contabila a acestora, de 341,4 milioane de lire sterline. Sumele incasate in urma tranzactiei urmeaza sa fie utilizate pentru reducerea datoriilor.

Compania a mai informat ca se afla intr-un stadiu avansat al negocierilor purtate tot cu Royal Bank of Scotland privind vanzarea hotelului Hilton situat in apropierea aeroportului din Edinburgh, valoarea contabila a acestuia situandu-se in jurul a 14 milioane de lire sterline. Grupul britanic a aratat ca la inceputul anului viitor va scoate la vanzare si alte hoteluri, printre care London Metropole si Birmingham Metropole.

Potrivit oficialilor companiei, Hilton intentioneaza sa incheie si alte acorduri similare, prin care va vinde o serie de unitati, ramanand insa administratorul acestora. "Exista un interes ridicat pentru hotelurile noastre, si acest lucru ne-a determinat sa scoatem la vanzare din ce in ce mai multe unitati", a declarat Brian Wallace, directorul executiv adjunct al Hilton.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri