"La calea ferata nu se intra in greva de solidaritate. Nu s-au indeplinit conditiile legale, si anume strangerea de semnaturi necesare de la cele opt regionale. Daca in viitor vor fi emise acte normative care vor prevede diminuarea fondului de salarii la societatile feroviare la care Federatia Mecanicilor de Locomotiva are membrii, salariatii vor opri imediat lucrul. Feroviarii vor intra direct in greva generala in cazul in care li se vor reduce salariile cu 25%. Noi inca nu avem informatii ca reducerile salariale vor viza si angajatii CFR. Toate societatile feroviare si-au facut deja reforma, au inghetat salariile, au disponibilizat un numar mare de personal, nu li s-au mai acordat sporuri, prime sau tichete de masa", a mentionat Sala, scrie NewsIn.

Acesta preciza recent ca feroviarii au suferit deja, iar o greva generala ar duce la "distrugerea" companiilor CFR din punct de vedere financiar.
Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu, declara vineri ca sindicatele din CFR vor decide luni, la ora 12.00, daca vor intra in greva generala in 2 iunie.