Cresterea de 25% este determinata de introducerea incepand cu luna mai 2010 a patru noi zboruri directe din Bucuresti (Otopeni) catre Venetia, Milano (Bergamo), Verona si Bologna, de introducerea a doua zboruri directe din Craiova catre Milano si Roma, incepand cu luna iunie si suplimentarea in martie 2010 a frecventei zborurilor directe Bucuresti-Ancona la 3 zboruri pe saptamana.

Carpatair isi consolideaza astfel pozitia de lider national si regional pe relatia Italia, fiind compania cu cele mai multe frecvente de zbor/saptamana (170 zboruri one-way - 85 frecvente) si cu cele mai multe destinatii operate in Italia (9 destinatii).

„Italia reprezinta una dintre cele mai importante piete pentru Carpatair. De aceea, atunci cand am decis extinderea bazelor operationale din Bucuresti-Otopeni si Craiova, am ales destinatiile din Italia care au cea mai mare cautare in acest moment”, a declarat Paula Ardelean, vice-presedinte marketing & vanzari.

Carpatair a inceput operarea directa din Bucuresti-Otopeni spre Italia in octombrie 2009, cand a introdus zborurile directe Bucuresti - Ancona si Bucuresti - Bari.

In martie 2010, compania a marit numarul frecventelor de zbor Bucuresti - Ancona de la doua la trei zboruri pe saptamana.

Incepand din luna iunie, Carpatair lanseaza si cele doua zboruri directe din Craiova: Craiova - Milano (Bergamo) si Craiova - Roma (Fiumicino). Ambele rute vor fi operate cu o frecventa de doua ori pe saptamana.

Dupa Timisoara si Bucuresti, Craiova este al treilea oras din tara de unde Carpatair introduce zboruri directe spre Italia.

Carpatair opereaza in prezent pe 10 aeroporturi interne si 18 aeroporturi externe.

Numarul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 340 de zboruri/saptamana spre 30 de destinatii din 6 tari.

Din 2009 Carpatair a inceput procesul de extindere a operatiunilor in tara prin lansarea de zboruri directe spre Italia din Bucuresti-Otopeni si Craiova.