Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca are insomnii din cauza faptului ca este la, randu-i, afectata de criza, dar si din alte motive, marturisind ca in urma noptilor de nesomn i-au venit multe idei bune pentru functionarea ministerului sau.

"Eu am insomnii din foarte multe motive in perioada asta. Si, intre altele, si din cauza faptului ca aceasta criza economica, sigur, loveste egal in toata lumea. Sigur, unii o resimt mai tare, altii mai putin. Faptul ca am insomnii nu se refera doar la situatia aceasta ca si eu sunt afectata de criza. Am insomnii inca de la inceputul anului si multe dintre ele s-au sfarsit pozitiv dimineata, deci am avut foarte multe idei bune. (...) Deci foarte multe initiative bune pe care le-am avut la acest minister in general mi-au venit ca urmare a noptilor de insomnie in care cautam solutii la problemele cu care ne confruntam, ca Guvern, in aceasta perioada", a declarat Udrea, citata de NewsIn.

Ministrul a povestit chiar ca inclusiv ideea cu transmiterea conferintelor de presa pe site-ul ministerului, dar si a unor sedinte si a unor licitatii i-a venit tot intr-o noapte de insomnie, cand cauta solutii de transparentizare a activitatii ministerului.

"Daca si dvs. aveti insomnii, domnule secretar de stat...", i s-a adresat ea secretarului de stat Razvan Murgeanu. "Mai am si eu cateodata insomnii...", a spus el in acelasi ton glumet.

Luni, intr-un interviu pentru Hotnews RFI, Udrea marturisise ca nu doarme din cauza ratei la banca si pentru ca trebuie sa-si achite anul acesta creditul pe care l-a contractat.

"Cred ca, per total, rata ajunge la vreo… nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu… Eu platesc la finalul acestui an si platesc dobanda legala, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda. Sa va spun de ce nu dorm: pentru ca eu trebuie sa achit acest credit pana la sfarsitul acestui an. Creditul a fost facut pentru a cumpara un imobil, un teren. Piata imobiliara era in expansiune. M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium, nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, cateva case. Am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand, sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectie, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic", a povestit ministrul.

Elena Udrea a mai explicat ca spera sa vanda alte proprietati pe care le detine pentru a iesi din criza. "Ma bazez pe faptul ca pot vinde alte proprietati pe care le am. Si anume: am un bloc de 12 locuinte facut cu bani privati, pe teren privat, nici o problema.

Pe care, iarasi, l-am terminat in plina criza imobiliara. Aproape daca, in momentul acesta, pot sa mai scoti cat ai investit, pentru ca terenul era foarte scump cand eu l-am cumparat, acum el nu mai valoreaza aproape nimic.

Am vandut din acest bloc trei apartamente, de 6 luni de zile. De unde, sigur, in pozitia in care e, pe vremuri bune, probabil ca il vindeam pe tot intr-o luna. Sper sa pot sa vand in continuare din acest imobil si alte proprietati", a sustinut liderul PDL.

"La finalul acestui an eu trebuie sa platesc tot. Iar intentia mea este, desigur, si sper sa reusesc lucrul acesta, sa platesc. As fi multumita daca as gasi pe cineva sa pot sa vand fie restul apartamentelor, fie sa vand acest teren. Pentru ca, sigur, imi este foarte greu sa aud cu cata lejeritate trateaza unii situatia mea", s-a mai plans Udrea.

Potrivit declaratiei sale de avere, in 2007 Udrea a contractat de la BRD un credit in valoare de 3.297.000 euro, scandet in 2010. In 2009, Banca a reesalonat creditul lui Udrea, la cererea acesteia.

Tot in 2009, Comisia parlamentara de ancheta asupra contractelor Ministerului Turismului a incercat sa stabileasca daca exista vreo legatura intre operatiunile personale ale ministrului la BRD si parteneriatul intre banca si Ministerul Turismului, pentru realizarea unor spoturi de promovare.

In martie 2010, prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a informat conducerea Camerei Deputatilor ca, in urma analizarii documentelor ce au stat la baza restructurarii creditului contractat de Elena Udrea la BRD, Banca Nationala nu a sesizat aspecte care sa conduca la dispunerea unor sanctiuni in sarcina BRD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri