In ceea ce priveste cautarile, cea mai accesata destinatie este Turcia, urmata de Grecia si Bulgaria. “Diferentele dintre cautari si rezervari sunt cauzate de preturi. Bulgaria este clar ceea mai ieftina, iar Grecia in aceasta perioada este avantajata de oferte cu un discount de pana la 50%. Turcia, chiar daca ofera cele mai bune conditii si are chiar cel mai bun raport pret/calitate, este dezavantajata de costurile mai mari ale unei vacante”, a declarat Cristian Ceobanu, manager GoTrip.ro.

De asemenea, anul acesta a avut un success mare plata vacantelor in avans (early booking). Acest sistem permite clientilor care sunt dispusi sa plateasca integral vacanta cu 3-4 luni inainte discounturi de pana la 30 - 40%.

Turismul romanesc este codas in sistemul de rezervari GoTrip.ro. “Pentru a incerca sa mai balansam vanzarile si in favoarea turismului local am introdus un pachet complet gratuit pentru agentiile de turism, hotelierii si proprietarii de pensiuni din Romania care permite introducerea unui numar nelimitat de oferte in sistemul de rezervari”, a mai spus Ceobanu.

Portalul tursitic Gotrip.ro a fost lansat la mijlocul lunii aprilie a acestui an, si, in doar o luna si jumatate de la lansare, a reusit sa stranga circa 11.000 de oferte turistice.

Printre partenerii cu care colaboreaza sunt tour-operatori precum Paralela 45, Christian Tour sau Apya International.

Site-ul functioneaza ca un magazin online/ sistem de rezervari online pentru orice turist, dar si pentru partenerii generatori ai bazei de date: agentie, hotel, pensiune.