Controale privind amenajarea plajelor pe litoral

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral (ABADL) a demarat o serie de controale pentru a vedea modul in care sunt amenajate plajele de pe litoralul romanesc si a montat bariere de acces pentru a limita accesul autovehiculelor in zona plajei Modern.
"In acest context, directorul ABADL, Marian Mitrea, a efectuat un control in weekend in Mamaia si Eforie, unde a constatat probleme privind gunoiul pe plaje, abateri privind respectarea dimensiunilor beach-barurilor precum si limitarea accesului autovehiculelor in zona plajei Modern", se arata intr-un comunicat al administratiei.

Astfel, accesul la plaja Modern se va face in mod controlat, numai pentru un numar limitat de autovehicule care deservesc agentii economici din zona, potrivit NewsIn.

Totodata, ABADL va semnala autoritatilor locale mai multe probleme privind plajele la care acestea sunt obligate sa intervina. Acestea se refera la comertul ambulant pe plaje, la accesul animalelor, dar si la camparea pe plaja. Conform legislatiei, aceste probleme tin de competenta autoritatilor locale care pot interveni cu ajutorul politiei comunicare. Tot in sarcina autoritatilor locale se regaseste si problema amenajarii serviciilor de salvamar si de prim ajutor pe plaje. Acestea trebuie sa se regaseasca pe plaje in perioada 1 iunie – 15 septembrie, pe perioada sezonului.

In urma deficientelor constatate, directorul ABADL a trasat sarcini directorului Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanta, Valeriu Ene, sa ia toate masurile pentru ca starea plajelor sa fie corespunzatoare desfasurarii unui turism civilizat. Totodata, a fost anuntat si compartimentul de inspectie al ABADL sa verifice cu atentie toate constructiile care se ridica in aceasta perioada pe plaje.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri