Inca un hotel din Baile Herculane, scos la licitatie

Hotelul Hercules din Baile Herculane, in prezent inchis si detinut de omul de afaceri Iosif Armas, va fi scos la licitatie pe 22 iunie cu un pret de pornire de 12 milioane lei, din cauza datoriilor de 3,85 milioane euro pe care actionarul sau SC Hercules SA le are la Banca Comerciala Romana (BCR).
"Hotelul Hercules este executat de BCR si va fi scos la vanzare impreuna cu terenul de 5.400 metri patrati pe care este construit. Astfel, licitatia va avea loc pe 22 iunie, la ora 12.00, la sediul BCR Sucursala Baile Herculane", a declarat primarul statiunii Baile Herculane, Nicusor Vasilescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, SC Hercules SA datoreaza BCR 3,85 milioane euro si dobanzile aferente pentru linii de credit neachitate.

De asemenea, Hotelul Roman din statiune, controlat tot de Iosif Armas, a fost vandut firmei Casito Aerotransport SRL din Hunedoara pentru 8,6 milioane lei, in urma unei licitatii pe 4 iunie. De asemenea, licitatia pentru vanzarea Hotelului Afrodita din Baile Herculane, care in prezent este inchis, va fi reluata la o data care nu a fost stabilita inca.

Hotelurile Roman si Afrodita din statiunea balneara Baile Herculane aflata in judetul Caras-Severin au fost scoase la vanzare initial pe 14 mai, din cauza datoriilor acumulate la stat de actionarul lor. Decizia de vanzare a celor doua hoteluri a fost luata de Directia de Finante din Caras-Severin. Cele doua hoteluri apartin societatii SA Hercules SA, unde actionar este firma Argirom, controlata de omul de afaceri Iosif Armas.

Datoriile Hercules sunt de 2,5 milioane euro catre bugetul de stat, care s-au strans in ultimii cinci ani, constand in taxe, TVA si impozite neplatite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri