Reprezentantii ABADL vor verifica toate aceste puncte, inclusiv in weekend, cand este asteptat pe litoral un numar semnificativ de turisti, informeaza NewsIn.

"Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral face apel din nou la autoritatile locale sa intervina pentru stoparea comertului ambulant pe plaje. In urma constatarilor realizate de reprezentanti ai ABADL, un numar mare de persoane practicau comertul ambulant pe plaje. Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral nu are posibilitatea sa intervina in aceste cazuri, si, de aceea solicita autoritatilor abilitate de lege sa ia masurile care se impun", se arata in comunicatul trimis luni de ABADL.

Un alt aspect semnalat in acest weekend a fost cel al gunoaielor lasate la limita plajelor, pe domeniul public. Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral atrage atentia ca nu are competente de a interveni decat pe zonele de plaja care nu au fost inchiriate catre operatori de plaja. In acest sens, ABADL face apel catre autoritatile locale pe raza carora se constata aceste deseuri, sa ia masurile care se impun, astfel incat turistii care vin pe litoral sa nu fie deranjati de aspectul zonelor din apropierea plajelor.

De asemenea, Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral atrage atentia operatorilor de plaja sa monteze un numar suficient de mare de cosuri de gunoi pentru a deservi turistii de pe plaje.

Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral a pus la dispozitie numarul de telefon 0241.552080 si adresa de email: dispecer@dadl.rowater.ro pentru orice sesizari si reclamatii cu privire la aspectul plajelor, dar si la serviciile de pe plaja.