Vor fi operate 2 zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti - Damasc, in zilele de marti si sambata, iar zborurile retur vor fi efectuate in zilele de miercuri si duminica.

Tarifele pe ruta Bucuresti - Damasc - Bucuresti incep de la 146 euro - cu toate taxele incluse, pentru calatorii dus-intors, la achizitionarea biletelor de pe website-ul companiei.

Operarea acestei rute implica si o escala pe Amman, sambetele pe sensul de dus, ruta fiind Bucuresti - Amman - Damasc si pe sensul de retur in zilele de marti, ruta fiind Damasc - Amman - Bucuresti. Astfel, in zilele de marti/miercuri ruta completa este Bucuresti - Damasc - Amman - Bucuresti, iar in zilele de sambata/duminica ruta completa este Bucuresti - Amman - Damasc - Bucuresti.

Zborurile sunt efectuate cu o aeronava de tip Airbus 318.

In sezonul de vara 2010, Tarom a introdus patru noi destinatii: Nisa, Beirut, Riga si Damasc, iar anul trecut a introdus operarea pe alte 11 noi rute: Amsterdam, Bari, Budapesta, Belgrad, Dubrovnik (sezonier perioada de vara), Lyon, Geneva, Salzburg (sezonier perioada de iarna), Strasbourg, Venetia si Zurich.

Redeschiderea acestei rute traditionale pentru Tarom, care a mai fost operata in perioada iulie 1975 - 2002, timp de 27 de ani, are la baza strategia de extindere a destinatiilor Tarom in Orientul Mijlociu.

Tarom opereaza catre 54 de destinatii in sezonul de vara 2010, acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

In anul 2009, compania nationala a transportat peste 1,7 milioane de pasageri si a inregistrat un grad de incarcare a aeronavelor de peste 56 de procente.

Pentru anul 2010, compania estimeaza peste 2 milioane de pasageri transportati si un grad de incarcare de peste 60%.