Industria de turism a devenit una dintre cele mai importante resurse economice ale Egiptului, aceasta contribuind cu 20% la veniturile tarii in valuta convertibila in 2009, potrivit ministrului egiptean al turismului, Zoheir Garranah.


Numarul total al celor care au vizitat tara piramidelor a ajuns, anul trecut, la 12,5 milioane, aducand tarii un venit de 10,8 miliarde dolari.

Ministrul a explicat ca in ultimii ani in Egipt s-a simtit un progres notabil in sectorul turistic. Egiptul a reusit sa devina prima destinatie preferata de turistii din Africa si Orientul Mijlociu, potrivit statisticilor World Tourism Organization (WTO).

Egiptul a reusit sa dezvolte o puternica infrastructura in acest domeniu, exploatand atat cultura, istoria sa, cat si ceea ce inseamna zona noua, zona moderna. S-a investit in restaurare si in constructii noi.

Investitorilor hoteliri le sunt oferite de asemenea beneficii din partea guvernului, cum ar fi posibilitatea de a plati impozitul pe utilitati (apa, electricitate sau drumuri noi) intr-o perioada mai mare de timp, intre 5 si 15 ani. In Egipt sunt 19 corporatii hoteliere din SUA, administrand in jur de 40 de unitati.

Autoritatile au dezvoltat si modernizat aeroporturile din Luxor, Alexandria, Cairo sau Sinai. In aeroportul international din statiunea Hurghada se lucreaza la un nou terminal, care va creste capacitatea pasagerilor de la 6,7 milioane la 7,5 milioane pasageri pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri