Numarul total al celor care au vizitat tara piramidelor a ajuns, anul trecut, la 12,5 milioane, aducand tarii un venit de 10,8 miliarde dolari.

Ministrul a explicat ca in ultimii ani in Egipt s-a simtit un progres notabil in sectorul turistic. Egiptul a reusit sa devina prima destinatie preferata de turistii din Africa si Orientul Mijlociu, potrivit statisticilor World Tourism Organization (WTO).

Egiptul a reusit sa dezvolte o puternica infrastructura in acest domeniu, exploatand atat cultura, istoria sa, cat si ceea ce inseamna zona noua, zona moderna. S-a investit in restaurare si in constructii noi.

Investitorilor hoteliri le sunt oferite de asemenea beneficii din partea guvernului, cum ar fi posibilitatea de a plati impozitul pe utilitati (apa, electricitate sau drumuri noi) intr-o perioada mai mare de timp, intre 5 si 15 ani. In Egipt sunt 19 corporatii hoteliere din SUA, administrand in jur de 40 de unitati.

Autoritatile au dezvoltat si modernizat aeroporturile din Luxor, Alexandria, Cairo sau Sinai. In aeroportul international din statiunea Hurghada se lucreaza la un nou terminal, care va creste capacitatea pasagerilor de la 6,7 milioane la 7,5 milioane pasageri pe an.