"Prin acordul cu Fondul noi ne-am asumat 70.000 (de bugetari disponibilizati - n.r.), dar inteleg ca pentru a asigura nivelul de salarii actual ar trebui ca pana la sfarsitul anului sa reusim sa scoatem din sistemul bugetar aproape 100.000 de angajati”, a declarat Elena Undrea (foto), potrivit NewsIn.

Ea a explicat ca vor fi dati afara cei care nu sunt competenti si a dat drept exemplu propriul minister, in care, in urma concursurilor organizate, s-a redus numarul de angajati cu circa 21%.

Emil Boc a evitat joi sa confirme estimarea ministrului Finantelor, potrivit caruia trebuie disponibilizati 100.000 de bugetari pentru ca cei ramasi sa primeasca salarii decente, spunand ca numarul acestora a fost deja redus cu 36.000, iar viitoarele disponibilizari vor fi stabilite in urma analizelor.

"Pot in acest moment sa spun doar doua lucruri: pana in momentul de fata, Guvernul a redus cu 36.000 de posturi personalul bugetar, iar numarul final (de disponibilizari n.r.) va rezulta in urma tuturor analizelor pe care le facem acum in toate ministerele, in toate agentiile", a declarat premierul Emil Boc, intrebat daca poate confirma estimarile ministrului Finantelor, potrivit caruia trebuie disponibilizati 100.000 de bugetari pentru ca cei ramasi sa beneficieze de salarii decente.

El a precizat ca cei 36.000 de bugetari invocati reprezinta diferenta dintre numarul de salariati ai statului aflati in evidente in decembrie 2008 si cei care mai erau in martie 2010.