Compania aeriana Tarom a incheiat primele cinci luni ale anului pe pierderi, potrivit directorului general al operatorului aerian de stat, Ruxandra Brutaru.
Desi la inceputul anului compania si-a propus sa termine anul in curs pe profit, starea de fapt s-a schimbat in primele 5 luni. “Desi am redus cheltuielile cu 7-8% fata de 2009, primele cinci luni au fost tot pe pierderi din cauza aprecieri dolarului (majoritatea cheltuielilor companiilor aeriene sunt in dolari) si a scumpirii cu 211 dolari a tonei de petrol. Daca previziunile privind majorarea in continuare a pretului combustibilului se vor adeveri, si anul 2010 va fi pe pierderi”, a declarat Ruxandra Brutaru (foto).

Anul trecut pierderile companiei nationale au fost de circa 91 milioane lei (21,5 milioane euro), in timp ce in 2008 piederile s-au ridicat pana la 28 milioane de dolari.

In perioada ianuarie-mai, numarul pasagerilor transportati de Tarom a crescut cu 26% fata de perioada similara din 2009. “Pentru anul acesta estimam o crestere a numarului de pasageri transportati cu 21%, la 2,14 milioane si un grad de incarcare de peste 60%”, a mai spus Brutaru.

Reprezentanta Tarom a mentionat ca operatorul aerian de stat a inregistrat in 2009 o cota de piata de 20% si estimeaza pentru anul in curs o crestere cu 3 puncte procentuale.

Aderarea la SkyTeam va dubla traficul de conexiune

Compania aeriana a devenit membru cu drepturi depline al aliantei SkyTeam. Tarom a semnat acordul de preaderare la Alianta SkyTeam in anul 2008, procesul de armonizare la cerintele SkyTeam, desfasurandu-se pe parcursul a doi ani. “Prin aderarea la aceasta alianta, pasagerii companiei Tarom vor avea acces la o retea largita de destinatii, de peste 850, in 160 de tari. In plus, ne propunem sa crestem traficul de conexiune de la 15%, cat este in prezent pana la 30%”, a mai spus sefa Tarom.

Tarom este al 13-lea membru, alaturi de Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Southern, Czech Airlines, Delta, Kenya Airways, KLM, Korean Air si Vietnam Airlines.

Compania opereaza in sezonul de vara zboruri catre 45 de destinatii, plus inca 12 prin reteaua SkyTeam (Baia Mare, Bacau, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Satu Mare, Targu Mures, Timisoara si Chisinau).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri