Astfel, a fost inchisa sectia de cale ferata Siculeni - Adjud, intre statiile Lunca de Mijloc - Ghimes, in zona km 112+550 - 112+650, acolo unde apele raului Trotus au erodat malul drept pana la traverse si exista pericol de prabusire si de rupere a liniei.

De asemenea, mai sunt inchise sectiile de circulatie Darmanesti - Paltinoasa, intre statiile Darmanesti - Cacica (sectie neinteroperabila, inchiriata), linia de cale ferata fiind inundata, Suceava Nord - Vicsani, intre statiile Suceava Nord - Vicsani, unde terasamentul caii ferate a fost spalat sau rupt, iar suprastructura distrusa pe mai multe portiuni, si anume: de la km 451+000 - 452+000, la podetul de la km 452+941, in zona km 453+200 - 453+500 si in zona podului de la km 476+089, pe o portiune de 50 m inainte si dupa pod si pe sectia de circulatie Letcani - Dorohoi, intre statiile Ungureni - Dorohoi (sectie neinteroperabila, inchiriata), unde terasamentul de cale ferata a fost spalat pe o portiune de 50 de metri.

Potrivit CFR Infrastructura, din cauza inundatiilor produse in ultimele doua zile in nordul, estul si centrul tarii, se mentin restrictiile de viteza impuse pe anumite portiuni de cale ferata.

Pe sectia de circulatie Siculeni - Adjud se circula cu restrictie de viteza de 15 km/h intre statiile Mihaileni - Nadejdea, cu restrictie de viteza de 20 km/h intre statiile Onesti - Tg. Ocna si cu restrictie de viteza de 50 km/h intre statiile Siculeni -Madaras Ciuc. Pe sectia de circulatie Bacau - Bicaz se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Piatra Neamt- Bistrita Neamt si cu restrictie de viteza de 5 km/h intre statiile Bistrita Neamt - Pangarati, iar pe sectia Tecuci - Iasi se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Balteni - Barzesti.

Totodata, pe sectia de circulatie Ploiesti - Vicsani se circula cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Faraoani - Valea Seaca, air pe sectia Bucuresti - Galati se circula cu restrictie de viteza de 50 km/h intre statiile Barbosi - Sendreni si cu restrictie de viteza de 30 km/h intre statiile Barbosi - Filesti (firul I si firul II).

Echipele speciale de interventie ale regionalelor de cale ferata monitorizeaza permanent zonele afectate de inundatii si intervin cu forta umana si cu utilaje de speciale pentru remedierea defectiunilor produse, astfel incat traficul feroviar sa poata fi reluat in conditii de siguranta.