Compania aeriana Tarom va aplica, incepand cu 1 iulie 2010, un nou sistem de acceptare a bagajelor de cala pe zborurile operate cu aeronavele proprii, trecand de la sistemul bazat pe greutate la sistemul bazat pe piesa de bagaj, fara a aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina.

Noua politica de acceptare a bagajelor intra in vigoare pentru biletele de avion emise incepand cu data de 1 iulie 2010.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesa aduce pasagerilor de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cala (a doua piesa de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 euro pentru o piesa de bagaj de cel mult 23 de kilograme, in timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 -12 euro per kilogram.

De asemenea, pasagerii Tarom care calatoresc in clasa business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei economic pot transporta gratuit o piesa standard. Operatorul aerian precizeaza ca o piesa standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme, iar suma maxima admisa a dimensiunilor acesteia (inaltime + latime + lungime) este de 158 de centimetri.

In plus, pasagerii inscrisi in programul de fidelizare Flying Blue, la care Tarom a aderat din data de 5 iunie 2010, care detin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit inca o piesa standard de bagaj de cala, suplimentar fata de cele mentionate anterior.

Numarul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru - in cazul pasagerilor care calatoresc la clasa business, in timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboara la clasa economic, le este acceptat transportul gratuit a doua piese de bagaj.

Tarom mai precizeaza ca noul sistem nu aduce schimbari in politica de acceptare a bagajelor de cabina. Astfel, fiecare pasager are dreptul sa transporte, gratuit, in cabina de pasageri: o piesa de bagaj de mana (cu o suma maxima a dimensiunilor de 115 centimetri si o greutate maxima de 10 kilograme) si un obiect personal (geanta, servieta sau laptop).Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
TAROM a platit 900.000 de euro avans pentru 9 ATR-uri fara contract