Hotelul Roman din statiunea Baile Herculane, cumparat luna trecuta de o firma din Hunedoara, va fi modernizat cu cinci milioane euro in urmatorii trei ani, pentru a fi cotat la patru stele, a declarat noul proprietar al hotelului, Petrica Toma.
"Lucrarile de modernizare vor fi facute gradual si speram sa inceapa in toamna. Pentru inceput, vom inchide hotelul de luni, 5 iulie, pentru ca e insalubru si vrem sa-l igienizam, sa il cosmetizam si sa-l aducem la conditii acceptabile, astfel ca pe 1 august sa deschidem o parte din el. Abia apoi vor incepe lucrarile de modernizare propriu-zise", a declarat directorul general si proprietarul companiei Casito Aerotransport SRL, Petrica Toma, citat de NewsIn.

Acesta spune ca vrea sa transforme hotelul Roman, care in prezent nu are nici o stea, intr-o unitate hoteliera model.

Investitie intr-o telecabina

Petrica Toma spune ca va investi si in constructia unei telecabine in statiunea Baile Herculane, care sa coboare de pe munte, pe acoperisul hotelului Roman.

"Separat de programul de modernizare al hotelului, intentionam sa facem si o telecabina, care sa coboare de pe munte tocmai pe acoperisul hotelului. Trebuie sa-i oferi celui pe care il gazduiesti toate conditiile ca sa se simta bine si sa nu se plictiseasca", a declarat directorul general si proprietarul grupului Casito.

Hotelul Roman apartinuse omului de afaceri Iosif Armas si a fost vandut firmei Casito Aerotransport din Hunedoara pentru suma de 8,6 milioane lei, in urma unei licitatii pe 4 iunie. Hotelul a fost scos la vanzare din cauza datoriilor la stat ale fostului proprietar, SC Hercules, unde actionar este firma Argirom, controlata de omul de afaceri Iosif Armas.

Compania Casito Aerotransport a fost infiintata in 2008 si face parte din grupul Casito Transimpex, detinut de Toma. Grupul de firme desfasoara activitati in transport aerian si auto, recuperare si valorificare de materiale refolosibile, reparatii aparate de masura-control, productie de materiale de constructie. Casito detine si Fabrica de Mortare si Adezivi din Hunedoara.

Unitatile de cazare din Baile Herculane, care erau in posesia statului, au fost privatizate in august 2001, in perioada in care ministru al turismului era Dan Matei Agathon. In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat. Argirom Group mai detine in statiune hotelurile Minerva, Afrodita, Diana, Decebal, Apollo, Hercules si Pavilioanele 5 si 6.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri