.Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat in judetul Maramures, contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord", proiect in valoare totala de 4, 5 milioane de euro.
Din suma totala, 3,1 milioane de euro sunt de la Fondul European de Dezvoltare Regionala. Proiectul vizeaza cresterea gradului de accesibilitate al bisericilor de lemn din Maramures si dezvoltarea infrastructurii conexe zonei turistice aferente bisericilor, scrie NewsIn.

"In perioada celor 26 luni de implementare se vor realiza: 16 puncte de informare turistica, parcari in suprafata de 6777 mp, 16 instalatii de iluminat arhitectural si de punere in valoare a bisericilor si 16 locuri de munca. Implementarea cu success a proiectului va ajuta la consacrarea bisericilor de lemn ca destinatie turistica prin activitati de informare si promovare a circuitului turistic", se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Parteneri in proiect sunt Consiliul Judetean Maramures, 14 autoritati publice locale precum si 16 unitati de cult


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania