Datorita acestui joint-venture intre cele patru companii, pasagerii au acces privilegiat la cea mai mare retea transatlantica din lume, cu aproape 250 zboruri si 55.000 de locuri pe zi.

Prin adeziunea Alitaliei, joint-venture-ul exprima circa 26% din intreaga capacitate transatlantica, cu venituri anuale estimate la peste 10 miliarde de dolari.

Roma se alatura astfel oraselor Amsterdam, Atlanta, Detroit, Minneapolis, New York si Paris, ca hub principal al joint-venture-ului, cu ulterioare legaturi transatlantice de la Cincinnati, Milano Malpensa, Memphis si Salt Lake City. Perimetrul geografic al joint-venture-ului include toate zborurile intre America de Nord si Europa, intre Amsterdam si India si intre America de Nord si Tahiti. "Traficul transatlantic reprezinta una dintre pietele cele mai strategice si competitive”, a declarat Rocco Sabatelli, CEO Alitalia.

Participarea Alitalia la joint-venture devine valida din 1 aprilie 2010 si este parte dintr-un acord pe termen lung, valabil pana la 31 martie 2022.