Aeroportul International Cluj-Napoca asteapta pana la 15 septembrie ofertele sau cererile de participare la licitatia pentru realizarea unei piste de 3.500 de metri, proiect cu un cost estimat de 120 milioane euro, fara TVA, informeaza Mediafax.

Proiectul vizeaza realizarea unei piste de decolare-aterizare de 3.500 de metri si suprafete de miscare aeroportuare aferente, conform unui anunt al RA Aeroportul Cluj-Napoca.

Autoritatea contractanta urmareste incheierea unui acord-cadru cu o singura companie, cu o durata de 48 de luni.

Principalele modalitati de finantare sunt alocatii ale Consiliului Judetean Cluj, surse proprii, credite furnizor si bancare.

Firmele interesate trebuie sa fi inregistrat in ultimii trei ani o cifra de afaceri medie de minim 50 milioane euro.

Totodata, acestea trebuie sa fi realizat in ultimii cinci cel putin un contract de lucrari similare, in valoare de 20 de milioane de euro. Lucrarile vor fi atribuite printr-o licitatie deschisa.

Criteriile de atribuire sunt pretul ofertei, cu o pondere de 50%, durata de executie a lucrarilor pentru primul contract subsecvent (20%), dobanda anuala efectiva (10%) durata creditului furnizor (10%) si caracteristicile tehnice (10%).

Ofertele vor fi deschise la 16 septembrie.

Proiectul a fost anuntat inca din 2009 de reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, in subordinea caruia se afla aerogara.
Traficul de pasageri pe Aeroportul International din Cluj-Napoca a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o crestere cu 28% fata de aceeasi perioada din 2009, la 427.800 de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
yeParking a primit o finantare de 50.000 euro de la Roca X