Eventuala taxa, propusa de guvernul german in iunie, ca parte a unui plan complex de masuri de revitalizare economica, va adauga cel putin 13 euro oricarui bilet pe cursele europene, potrivit proiectului de lege.

“O astfel de taxa va incetini revenirea economica a Germaniei care isi va pierde o parte dintre pasagerii de business”, a declarat John Hanlon, secretar general al ELFAA.

Potrivit ELFAA, taxa va avea drept consecinta scaderea cererii care va duce la o diminuare a capacitatii de zbor a companiilor aeriene din Germania. Mai mult, studii individuale arata ca, introducerea acestei taxe va duce la 10.000 de concedieri.

Citeste si:

“O consecinta inevitabila, in cazul introducerii taxei per pasager, va fi aceea ca o aeronava goala nu va plati nicio taxa, in timp ce una plina si eficienta va fi obligata sa plateasca. Astfel, companiile aeriene ineficiente vor avea de castigat”, a mai spus reprezentantul ELFAA.

Potrivit guvernului german, taxa – denumita “stimulent pentru un comportament favorabil fata de mediu inconjurator”, ar genera incasari de circa 1 miliard de euro anual.