In acest sens, ministerul a incheiat marti un protocol cu RATB. Cursele vor fi operate in zilele de sambata si duminica si sarbatori legale. Pretul unui bilet va fi de 15 lei.

"Vor fi excursii care vor viza obiective de interes national. Credem ca aceste rute vor avea mare succes, deoarece nu toti isi permit sa mearga in vacante", a declarat Udrea, potrivit NewsIn.

Ea a adaugat ca persoanele care vor opta pentru aceste excursii vor putea asista la slujbele religioase de la manastirile respective.
Udrea a spus ca avea in plan acest proiect inca de anul trecut, insa nu l-a putut pune in practica in lipsa unui partener.

Totodata, ministrul a precizat ca a dorit sa lanseze cat mai repede aceste rute, pentru a prinde sezonul cald.

"Am gasit in RATB un partener prompt si care ne-a pus la dispozitie autobuzele cu care se va merge in excursii. MDRT a pus la dispozitie informatii despre obiectivele turistice din Bucuresti si judetul Giurgiu si se va implica in promovarea acestor vizite", a mentionat ministrul Turismului.

Citeste si:

Udrea a precizat ca intentioneaza sa extinda aceste curse si in timpul saptamanii.

"Am facut un prim pas pentru dezvoltarea transportului public urban. Promovarea acestor rute se va face prin ghiduri disponibile la casele de bilete", a declarat Adrian Crit, director la RATB.

Turistii vor primi informatii legate de obiectivele turistice pe ecrane LCD, care vor fi instalate in mijloacele de transport.

RATB va opera curse pe traseele Ghencea-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci; Ghencea-Piata Sfanta Vineri-Granitul-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Biserica Adormirii Maicii Domnului Calugareni-Biserica Sf. Ilie Calugareni-Biserica Sfintii Voievozi Hulubesti.

Celelalte rute sunt Piata Presei Libere-Ghencea-Biserica Sf. Gheorghe Branistari-Parcul National Comana; Piata Presei Libere-Ghencea-Manastirea Ciorogarla; Piata Presei Libere-Piata Sfanta Vineri-Manastirea Cernica-Manastirea Pasarea; Piata Sfanta Vineri-Piata Presei Libere-Manastirea Caldarusani-Manastirea Balamuci.