Friedrich Niemann preda sefia Hilton dupa 5 ani de mandat

Neamtul Friedrich Niemann, care a detinut in ultimii 5 ani functia de director general al hotelului Athénée Palace Hilton Bucuresti, va fi inlocuit, incepand din 1 septembrie, de Linda Griffin.

Friedrich Niemann (foto) a fost promovat ca director general al noului Waldorf Astoria din Berlin, primul hotel din Europa apartinand acestui brand de top din portofoliul Hilton Worldwide.

Griffin se alatura echipei Athenee Palace Hilton, dupa ce a ocupat pozitia de cluster general manager in Turcia, pentru Adana & Mersin Hilton Hotels, localizate in partea de sud a marii Mediteranene, in regiunea Cukurova, Turcia.

Linda Griffin are o experienta de 21 de ani in compania Hilton Worldwide. A incept la Hilton Toronto, iar in 1993 a avansat la Hilton Toronto Airport ca front office manager.

Debutul carierei internationale a avut loc in 1995, la Hilton Aruba, inainte de a prelua functia de project manager, in cadrul echipei de front office development, cu traininguri si instalare de sisteme de revenue in intreaga lume.

Pe parcursul celor 4 ani, meseria a purtat-o in Puerto Rico, Turcia, Japonia, Australia, Caraibe, Africa, Egipt, cat si in intreaga Europa.
In 1999 Linda a preluat in Milano, Italia, rolul de Area Revenue Manager pentru zona Mediteranei.

In 2001, Linda a revenit la operational, ca director de operatiuni si apoi director de business development al hotelului Hilton din Atena, unde a avut posibilitatea de a se implica in renovarea si redeschiderea completa hotelului.

Dupa jocurile Olimpice de la Atena din 2004, s-a mutat in Turcia devenind manager general al Hilton Park SA din Istanbul iar mai tarziu al hotelurilor Adana & Mersin Hilton SA.

Citeste aici interviul acordat de Niemann pentru Wall-Street, in martie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
REPORTAJ | Coronavirusul și all inclusive-ul din Mamaia
Setari Cookie-uri