Controlorii de trafic aerian din Spania ar putea intra in greva saptamana aceasta

Controlorii de trafic aerian din Spania vor decide daca vor intra in greva pentru a contesta conditiile de munca si de salarizare, a declarat un purtator de cuvant al sindicatului USCA.

Discutiile dintre autoritatea aeroporturilor din Spania, AENA, si sindicatul care reprezinta controlorii de trafic au fost intrerupte vineri seara, 6 august, sporind astfel probabilitatea declansarii unei greve in aceasta luna in a doua mare destinatie turistica la nivel mondial, informeaza Mediafax.

"Speram ca discutiile vor fi reluate, in caz contrar ne vom intalni joi pentru a a analiza optiunile, inclusiv o actiune grevista. Decizia va fi anuntata probabil vineri", a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit publicatiei El Pais, acest program arata ca niciun zbor nu va fi afectat inainte de 22 august, intrucat grevele din sectorul aerian trebuie anuntate cu cel putin zece zile in avans.

Salariile relativ ridicate ale controlorilor de zbor si programul scurt de lucru au atras critici din partea presei, in conditiile in care in tara sunt aplicate masuri de austeritate dificile, pentru reducerea deficitului bugetar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri