Cu aproape o luna naintea Sarbatorilor de iarna, investitorii din turism au vandut aproape toate pachetele turistice. Cele mai cerute, dar si cele mai scumpe destinatii de la noi sunt Valea Prahovei si Poiana Brasov.

O contra-oferta foarte serioasa sunt nsa destinatiile din strainatate, multe cu nume sonore, care, n unele cazuri, sunt mai ieftine decat destinatiile autohtone. Patronatele din turismul romanesc spun ca anul acesta s-au vandut bine tocmai cele mai scumpe destinatii. n cazul statiunilor de munte, e vorba de Valea Prahovei si, mai ales, Poiana Brasov. Cele doua destinatii sunt preferate de romanii cu venituri medii si mari, dar si de strainii care lucreaza n Romania si nu se vor duce de sarbatori n tarile lor.

La Sinaia, un sejur de Craciun, cu pensiune completa costa ntre 3 si 8 milioane de lei, n functie de oferta si calitatea hotelului. Ceva mai scumpa este Poiana Brasov, unde tarifele de Craciun ncep de la 5 milioane de lei si pot ajunge pana la 8 milioane. Ceva mai ieftin este Predealul, unde un pachet de Craciun poate costa si 2 milioane si jumatate de lei. Tocmai din acest motiv, aproape nici un hotel sau pensiune din zona nu mai are locuri libere. Chiar si asa, exista multe oferte mai ieftine n strainatate.

Trei zile la Viena, n perioada Craciunului, la un hotel de trei stele, costa mai putin de 8 milioane de lei. La Praga, 4 zile n aceiasi perioada, transport cu avionul, masa festiva si un tur al obiectivelor turistice costa 500 de euro de persoana. O alta varianta pentru cei care doresc un sejur ceva mai ieftin de sarbatori, n zonele montane din Romania - micile pensiuni. n acest caz, preturile variaza ntre 400.000 si un milion de lei pe zi de persoana. n schimb, pentru sarbatori, si la pensiuni preturile trec de 10 milioane de lei, pentru un pachet cu 3-5 zile de cazare si masa festiva. Preturile cresc nsa foarte mult cand e vorba de petrecerea Revelionului. La un hotel de cinci stele, un astfel de pachet, cu cinci zile de cazare pachet de Reveloin cu cinci nopti de cazare, demipesniune si cina festiva de Anul Nou costa n jur de 30 de milioane de lei de persoana.

Din acest motiv, multi romani prefera strainatatea, fie ca e vorba de destinatii europene sau ceva mai exotice. O saptamana de Revelion la Praga, de exemplu, costa n jur de 350 de euro, n timp ce un circuit Roma Paris de 12 zile nu depaseste 600 de euro. Cei cu dare de mana prefera destinatii exotice, precum Insulele Mauritius, Dubai sau Thailanda.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri