Proprietarul agentiei Karpaten Turism, Gheorghe Marginean, a cumparat hotelul de patru stele Piemonte din Predeal, cu 2,5 milioane de euro, si vrea sa investeasca anul viitor circa un milion de euro in extinderea unitatii.
"Capacitatea hotelului trebuie marita pentru grupurile de turisti pe care le avem. In prezent, unitatea are o capacitate de 30 de camere. Lucrarile de extindere vor incepe anul viitor si vor viza constructia a 20 de camere si o piscina acoperita. Investitia va fi de aproape un milion de euro", a declarat Marginean, citat de Mediafax.

Marginean a cumparat hotelul Piemonte, la finele lunii iunie, de la firma Tekodores Turism Service din Brasov, al carei actionar unic este Alexandru Ovidiu Barbu.

Proprietarul agentiei Karpaten Turism detine si unitatea de turism Casa Bazna din statiunea balneoclimaterica Bazna, judetul Sibiu, pe care intentioneaza sa o reclasifice de la trei la patru stele.

"Am construit pensiunea in 2004, pentru turismul de grup, si am investit in fiecare an in cresterea capacitatii de cazare, cu exceptia ultimilor doi ani. Peste doi ani voi investi in modificarea structurii camerelor pentru a putea reclasifica unitatea de la trei la patru stele", a spus Marginean.

In prezent, pensiunea are 45 de camere, structurate pe sapte corpuri de cladire, doua restaurante, piscina acoperita si neacoperita si o sala de conferinte.

Marginean a infiintat recent si o firma hoteliera, Karpaten Hotels, prin care va administra unitatile pe care le detine. Actionarii firmei sunt Gheorghe Marginean si Karpaten Turism, cu cate 50% din titluri.

"Toate imobilele societatii, respectiv autocare si cladiri, care au treaba cu turismul, le voi trece pe contract cu noua societate. Totul este strict contabil pentru a ma putea inregistra cu cheltuielile si a-mi putea emite factura pentru firma de turism pe care o detin si prin care aduc turisti in hotelurile mele. Anul acesta am avut 200.000 de turisti pe incoming, in sezonul estival am adus 803 grupuri de turisti straini in Romania, cu 22-23% mai multi decat anul trecut. Pentru 2011 ne asteptam la cresteri mai mari", a spus Marginean.

In sezonul estival, prin Karpaten Turism au fost adusi 117.000 de turisti in Romania, prin excursii organizate in cadrul croazierelor fluviale pe Dunare.

Potrivit lui Marginean, segmentul croazierelor reprezinta 60% din cifra de afaceri a agentiei.

"Pe partea de fluvial detinem 82% din piata din Romania, iar pe maritim 47%. In urma cu doi ani am inceput si pe outgoing, insa deocamdata suntem la inceput si procentul este de doar 12% din totalul cifrei de afaceri. Anul acesta am avut 17.000 de turisti romani care au ales sa mearga in strainatate", a explicat Marginean.

Pentru acest an, agentia Karpaten Turism estimeaza afaceri de 12,5 milioane de euro, in crestere cu 27% fata de anul trecut.

Sursa foto: Hotelpiemonte.ro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri