In 2009, lantul hotelier anuntase ca va deschide prima unitate Days Inn din Romania la sfarsitul acestui an, la acel moment fiind analizate mai multe zone din provincie.

"Primul hotel Days Inn din Romania va fi deschis in prima jumatate a anului 2011. Unitatea se afla in judetul Sibiu si datorita locatiei pitoresti si de importanta istorica se adreseaza segmentelor de piata de recreere, tranzit si de business. Lantul hotelier isi anuntase intrarea pe piata locala la sfarsitul acestui an, insa, ca in multe alte cazuri, in acesta perioada, una din problemele care s-a dovedit a fi mai dificil de rezolvat a fost partea de finantare", a declarat pentru Mediafax directorul executiv al firmei de consultanta Trend Hospitality, Tinu Sebesanu.

El a adaugat ca momentan nu poate preciza numele investitorului si valoarea investitiei in noua unitate.

Hotelul, care va fi clasificat la trei stele, va dispune de 125 de camere, doua restaurante, un centru de conferinte si un SPA. Lucrarile de constructie au inceput anul trecut.

Citeste si:

"Pe langa Sibiu, avem discutii pentru acest brand si in Bucuresti, Brasov si Cluj. Speram ca Days Inn sa se bucure de succes si sa vedem cat mai multe hoteluri sub acest nume in Romania", a spus Sebesanu.

Firma de consultanta Trend Hospitality este partenerul strategic in Romania al grupului hotelier american Wyndham, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul turismului, care include branduri precum Howard Johnson, Days Inn, Ramada si Wyndham.

In Romania sunt deschise sapte hoteluri Ramada, dintre care trei in Bucuresti si restul la Brasov, Sibiu, Oradea si Iasi.

"Am mai semnat contracte de afiliere pentru deschiderea unui hotel Ramada la Pitesti, pentru care suntem in termen cu lucrarile, unitatea fiind programata pentru deschiderea pentru toamna anului viitor. De asemenea sunt programate pentru deschidere doua hoteluri Ramada, la Timisoara, unitate care este in curs de deschidere, si Cluj, unde proiectul este in standby si asteapta finantarea", a spus Sebesanu.