In ciuda faptului ca specialistii in domeniu spun ca tarifele hotelurilor in sezonul estival vor creste in acest an in medie cu 10 procente, tot acestia anticipeaza o crestere a fluxului de turisti cu 20%. Asta inseamna ca, in 2005, turismul romanesc va inregistra un nou record.

Unul dintre motivele cresterii preturilor serviciilor hoteliere il reprezinta costurile generate de lucrarile de modernizare si de intretinere din sezonul "mort", lucrari la care au apelat majoritatea unitatilor cu regim hotelier. Potrivit lui Iulian Andrei, presedintele Comisiei de turism intern din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), alti cativa factori importanti care vor duce la scumpirea tarifelor sunt cresterea costurilor la utilitati, impozitele si inflatia. "Cele mai mari cresteri vor fi inregistrate la unele hoteluri din Mamaia si la unitatile care au trecut de la o categorie la alta, acestea putand ajunge la 15%. In celelalte cazuri, evolutia tarifelor este cuprinsa intre 7 si 10%", este de parere Andrei. Nu numai Litoralul va cunoaste o crestere a tarifelor in ceea ce priveste unitatile de cazare si serviciile anexe acestora.

Trebuie spus ca si pentru regiunile montane va fi valabila majorarea preturilor la serviciile turistice, dar cu un procent mai mic. "Fluxul de turisti pe perioada verii este mult mai accentuat in zona Litoralului, de aceea, pentru a ramane inca atractivi din punct de vedere competitiv, hotelurile din zona montana nu-si vor permite sa ridice preturile la acelasi nivel ca si cele de pe Litoral", a adaugat Andrei.
Studiile arata ca mai mult de 65% dintre turistii romani si straini prefera ca destinatie de vacanta Litoralul.

Tot la noi este mai ieftin!

Reprezentantii agentiilor de turism sustin ca in strainatate costa mai mult un sejur de relaxare decat in tara. "Cand romanul vede ca o oferta in strainatate este mai ieftina decat una din tara, nu se gandeste si la faptul ca in pret nu este inclus transportul si ca acolo va lasa de doua ori mai multi bani decat daca ar fi ales Romania", a mai aratat presedintele Comisiei de turism intern din ANAT. El a precizat ca, desi romanii sunt tot mai atrasi de pachetele cu oferte turistice externe, care par deosebit de tentante, in realitate aceste sejururi sunt mult mai costisitoare decat cele de pe Litoralul romanesc sau din Carpatii nostri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri