Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca agroturismul romanesc a devenit din ce in ce mai cautat de turisti din tari precum Franta, Italia ori Statele Unite ale Americii, transmite Mediafax.
Elena Udrea a declarat ca atat "turismul in natura", cat si "turismul cultural" au devenit "extrem de atractive", iar agroturismul este din ce in ce mai cautat de catre turistii din strainatate.

"Agroturismul este cautat in piete ca Franta, Germania, Italia, Statele Unite, ne bazam si pe turistii de pe piata rusa, o piata noua dar cu mare potential, si speram in zona aceasta a Europei de Sud-Est ca Romania sa se remarce ca o destinatie de turism cu resurse unice, avem aceste resurse, dar trebuie sa reusim sa le promovam, sa le punem in valoare", a declarat ministrul Elena Udrea.

Sursa citata a mai precizat ca le-a recomandat celor cu care a discutat in localitatea buzoiana Pietroasele, unde a participat la culesul viei, sa organizeze culesul strugurilor in mod traditional pentru a-i atrage pe turisti.

"Am discutat despre organizarea culesului strugurilor, cu toate traditiile, cu mustitul strugurilor in mod traditional, nu cu aceste utilaje moderne care bineinteles sunt bune pentru productia industriala, insa farmecul este sa mustesti strugurii cu picioarele goale, asa cum se facea pe vremea cand eu mergeam la cules. Aceasta ar putea duce la promovarea turismului viti-vinicol", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a adaugat ca daca producatorii din zona Pietroasele vor dori sa organizeze un concurs mondial de vinuri ministerul de resort va sprijini aceasta initiativa.

"Ar fi nemaipomenit. Ar atrage atentia asupra acestei destinatii, suntem alaturi de gazde daca vor sa organizeze un astfel de eveniment, ii ajutam, ii sprijim financiar si pentru a reusi sa reabiliteze constructiile, locuri de cazare, pentru ca turistii dupa ce gusta din vinurile de aici trebuie sa se mai si odihneasca", a conchis ministrul Elena Udrea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri