Numarul turistilor romani care vor vizita Austria in sezonul de iarna 2010-2011 va creste cu circa 10% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit lui Hans Wallner, managing director al Austria Incoming, companie de consultanta pentru destinatiile turistice din Austria.
Potrivit oficialului austriac, cea mai cautata destinatie austriaca in randul turistilor romani este Zell am See – Kaprun. “Anii trecuti, circa 80% dintre turistii romani care veneau in Austria preferau sa mearga in aceasta regiune. In ultimii doi ani au inceput sa mearga si in alte zone precum Bodensee – Vorarlberg sau Burgenland”, a mai spus reprezentantul Austria Incoming.

Majoritatea romanilor care isi petrec vacanta de iarna in Austria aleg transportul cu masina proprie, in detrimentul autocarului sau avionului. “Spre deosebire de vest europeni, care prefera transportul aerian, pe romani nu ii deranjeaza sa conduca chiar si 15-17 ore pana in Austria. Suntem in discutitii cu 2 companii aeriene pentru ca, pe langa pachetele cu cazare si skipass-uri, sa avem oferte care includ si transportul cu avionul”, a mai spus Wallner.

El a adaugat ca Romania este prima in randul tarilor din Europa Centrala si de Est ca numar de turisti care viziteaza Austria si in primele 10 locuri la nivel global, dupa state precum Olanda, Germania, Italia sau Marea Britanie.

Tarifele pentru acest sezon de ski vor fi similare cu cele practicate de austrieci si anul trecut. “Desi, pe fondul investitiilor de sute de milioane de euro care se fac an de an, preturile ar trebui sa creasca cu 2-3% anual, pentru a atrage cat mai multi turisti din Romania, pachetele pe care le avem anul acesta sunt similare, ca pret, cu cele din 2009”, a mai spus austriacul.

Pachetele sunt gandite sa acopere sejururi scurte si medii – de la una la opt zile, ofera optiuni de cazare variate – hoteluri de 3 si 4 stele, pensiuni, apartamente de vacanta si chiar in gazduirea localnicilor, si ofera si posibilitatea de a alege varianta doar cu mic dejun, varianta half board, all inclusive sau self serviced.

Sejururile au preturi incepand de la 136 euro de persoana pentru un pachet de 3 zile bed & breakfast ce include ski pass si intrare gratuita la bai termale.

Pentru 490 euro poti cumpara un sejur de 7 zile half board, ce include un ski pass valabil 6 zile pentru toate instalatiile de cablu din regiune si reduceri la cursurile de ski si le inchirierea de echipament.

De asemenea, pentru 524 euro de persoana se poate achizitiona un sejur de 4 zile pentru schiori avansati, ce include 3 tururi cu ghid pe pistele de mare dificultate, transferuri si tea tour.

In plus, familiile pot beneficia de pachete speciale de 444 euro pentru o saptamana de cazare la o pensiune in regim bed&breakfast unde pentru copii de sub 12 ani cazare si skipass-ul sunt gratuite.

Austria Incoming (AT Incoming) este o companie de consultanta pentru destinatiile turistice din Austria. AT Incoming este reprezentanta exclusiva in Romania a DMMA, asociatie ce reuneste noua regiuni turistice din Austria: Bodensee –Vorarlberg, Bregenzerwald, Donau Niederösterreich, Millstätter See, Mostviertel, Thermenwelt Burgenland, Wiener Alpen, Wienerwald, Zell am See – Kaprun.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri