Criza va taia in acest an 7-8% din veniturile din turism ale Greciei

Veniturile din turism ale Greciei vor inregistra in acest an o scadere de 7%-8%, declinul fiind la nivelul mediu al estimarilor, dar rezervarile timpurii indica redresarea incasarilor in 2011, a declarat un reprezentant al sectorului de profil, citat de Reuters.

Grevele si protestele din Grecia au determinat turistii sa evite in acest an plajele si monumentele istorice elene, ceea ce a afectat sectorul turistic care asigura circa o cincime din PIB-ul tarii, informeaza Mediafax.

"Pana la urma, acest an a fost mai bun decat ne-am asteptat. Cel putin am evitat un dezastru total", a declarat Andreas Andreadis, vicepresedinte al asociatiei companiilor din turism si seful federatiei hotelierilor.

Turismul Greciei a pierdut in doi ani 20% din venituri, ceea ce reprezinta o lovitura severa, a adaugat Andreadis.

Sosirile turistice au crescut cu 2%-3% in august si septembrie, dupa un declin de 1,3% in iulie, dar efectul avansului a fost anulat de scaderea cu 10%-20% a preturilor, pentru atragerea vizitatorilor.

Incasarile din primele sapte luni s-au contractat cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor bancii centrale publicate in septembrie.

O cincime dintre greci lucreaza in turism, iar performantele sectorului sunt esentiale pentru economia elena, care se afla in cea mai grava recesiune de dupa 1974.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri