Firma hoteliera Tusnad isi majoreaza capitalul cu 16 mil. lei

Actionarii firmei hoteliere Tusnad din Baile Tusnad (TSND) au aprobat majorarea capitalului social cu 16 milioane lei, de la 9,4 milioane lei la 25,4 milioane lei, prin aport in numerar din partea actionarilor, conform Mediafax.

Astfel, firma va emite 160 milioane de titluri noi, la o valoare nominala de 0,1 lei, iar operatiunea de majorare a capitalului se va realiza in doua etape.

In prima etapa, actionarii vor putea subscrie proportional cotei detinute, iar in a doua etapa vor putea cumpara actiuni noi doar actionarii care si-au exercitat dreptul de preferinta in prima faza.

Totodata, actionarii au fost de acord cu contractarea unui credit de pana la 5 milioane lei pentru finantarea programului de investitii aferent obiectivului "Modernizarea complex Olt".

Firma Tusnad are in prezent un capital social de 9,4 milioane lei, divizat in 94 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Transilvania (SIF3) detine 64,91% din actiunile firmei hoteliere, iar SIF Oltenia (SIF5) are 17,33% din titluri.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Tusnad a fost incheiata la 13 octombrie, cand titlurile au inchis sedinta la un pret de 0,08 lei, pret similar cu cel de referinta. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 7,52 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri