Proiectul de extindere a pistei Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures asteapta deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite prin Programul Operational Sectorial (POS) Transporturi, suma necesara pentru extinderea pistei incadrandu-se in 40 de milioane de euro.

Directorul Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures, Stefan Petru Runcan, a declarat ca deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite prin Programul Operational Sectorial (POS) Transporturi ar putea avea loc la inceputul anului 2011, iar unitatea pe care o conduce figureaza intre cele 12 aeroporturi eligibile din tara, scrie Mediafax.

Runcan a spus ca Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures s-a pregatit in ce priveste depunerea proiectelor pentru finantare din fonduri gestionate de Comunitatea Europeana, referitoare in prima faza la dezvoltarea infrastructurii la aeroport si apoi a platformei multimodale, la care practic intreaga regiune sa aiba un beneficiu.

Potrivit acestuia, proiectul extinderii pistei la 3.600 de metri se incadreaza in valoarea maxima care se preconizeaza a se putea acorda pentru un proiect, de 40 de milioane de euro, unitatea mureseana asteptand deschiderea sesiunii pentru fondurile europene oferite in acest sens prin Programul Operational Sectorial (POS) Transporturi.

" Credem ca pana la finele anului lucrurile vor fi certe si practic se vor face deschiderile pentru aplicanti, in sensul in care aeroporturile care sunt eligibile sa poata depune cereri de finantare, conform ghidului solicitantului", a spus Runcan.

El a mentionat ca ghidul nu este definitivat in momentul de fata, dar in mare este cunoscut.

Potrivit prezentarilor facute de reprezentantii aeroportului, se estimeaza ca dupa finalizarea investitiei vor fi generate 1.170 de noi locuri de munca si 162 de milioane de euro anual pentru intreaga zona deservita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Pîrjol: Avem fonduri europene de 1 mld. euro pentru turism
Setari Cookie-uri