Lantul hotelier Continental a cerut vineri la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei aeriene Blue Air, pentru o datorie de aproximativ 18.500 euro, procesul avand primul termen de judecata in martie 2011, relateaza Mediafax.
"Incerc sa recuperez o datorie atat de mica, restanta de peste un an. Am facut toate demersurile legale, dar n-am reusit sa rezolv problema", a declarat Radu Enache, proprietarul lantului Continental.

El a spus ca datoria a fost facuta in urma neplatii chiriei de catre o agentie a Blue Air, care functiona in incinta unuia dintre hotelurile lantului, precum si cazari neachitate de catre angajatii operatorului aerian.

"Eu cred ca vor plati, dar asteapta mai intai sa vada pisica", a adaugat Enache.

Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air, a spus ca in prezent departamentul financiar al companiei aeriene, impreuna cu cel al Continental, discuta pentru confirmarea soldului.

"S-a dat deja dispozitie de plata pentru stingerea datoriei, dispozitie ce se va implementa dupa confirmarea soldului de ambele parti. Pana in prezent nu s-a primit nicio notificare de catre Blue Air cu privire la acest dosar", a adaugat Ivan.

Tribunalul Bucuresti a admis la inceputul lunii octombrie intrarea in insolventa a Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, in urma unor cereri mai vechi inaintate de catre Carpatair si Service Excellence Solutions, dar compania a anuntat ulterior ca hotararea instantei a fost suspendata de catre Curtea de Apel. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de Blue Air pe motiv ca operatorul nu are datorii catre cele doua firme.

Si alte companii au depus la tribunal cereri de intrare in insolventa a Blue Air, pe motivul neplatii unor datorii, dar reprezentantii companiei au afirmat ca fie au platit, fie sunt in curs de achitare a restantelor financiare.

Lantul Continental Hotels este prezent in Bucuresti, Constanta, Sibiu, Arad, Oradea, Targu Mures, Suceava, Timisu de Sus, Turnu Severin si Portile de Fier, totalizand 1.858 de camere. Portofoliul Continental Hotels mai include brandurile Continental Forum, Hello Hotels, Tekaffe si Balkan Bistro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri