Numarul sosirilor si al innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat in primele noua luni o scadere cu 2,4% si, respectiv, cu 9,4%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).


Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada mentionata au insumat 4,66 milioane, in scadere cu 2,4%, iar innoptarile 12,5 milioane, cu 9,4% mai mici fata de cele din perioada similara a anului trecut, informeaza Mediafax.

In perioada mentionata, sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,7% din total, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,3%. Sosirile in hoteluri detin o pondere de 75,8%, in scadere cu 0,5%.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in perioada ianuarie-septembrie 82,7% din total, in timp ce restul de 17,3% innoptari ale turistilor straini.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in perioada mentionata a fost de 25,8% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 3,6 puncte procentuale. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare in perioada s-au inregistrat la spatii de cazare pe nave (82,9%) si la hoteluri ( 30,3%).

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 5,84 milioane, in crestere cu 0,1%. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,6%). Din statele Uniunii Europene (UE) s-au inregistrat 59,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele UE cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (38,8%), Bulgaria (16,9%), Germania (8,9%), Italia (7,2%), Polonia (5,8%). Transportul naval a inregistrat primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2009, cea mai mare scadere 15,7%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 8,5 milioane, in scadere cu 7,8%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri