"In prezent se afla in derulare lucrarile pentru finalizarea obiectivului «restaurant cu specific romanesc», care va avea 250 de locuri de alimentatie publica si o terasa cu 40 de locuri, pentru sezonul cald, si va fi destinat atat clientilor hotelului, cat si organizarii de evenimente precum conferinte, simpozioane, nunti etc", a declarat Ion Mihaila, director general adjunct al SIF Transilvania, actionarul majoritar al firmei Orizont Turism, citat de Mediafax.

El a adaugat ca lucrarile de constructie pentru noul corp de cladire vor fi finalizate pana la jumatatea anului viitor.

Pe langa noul restaurant, firma Orizont Turism vrea sa mai amenajeze o sala de conferinte intr-un alt corp nou de cladire. Reprezentantii SIF Transilvania au spus ca lucrarile vor incepe anul viitor, investitia reprezentand surse proprii ale firmei hoteliere.

Complexul hotelier de patru stele Orizont din Predeal are 139 de camere, un centru de conferinte, un restaurant cu specific international, patru baruri si un spa.

Citeste si:

In perioada iulie 2007-iunie 2010, complexul a fost inchis pentru lucrari de modernizare si reclasificare, care au necesitat investitii de 46,4 milioane de lei. Potrivit conducerii SIF Transilvania, finantarea a reprezentat aport in numerar din partea actionarilor si credit bancar.

Complexul Orizont se afla in patrimoniul firmei Orizont Turism din Predeal, la care SIF Transilvania este actionar, cu 99,61% din capitalul social.

Sectorul de turism reprezinta peste 34% din portofoliul SIF Transilvania, societatea avand hoteluri in statiuni montane, balneo, pe litoral sau in diferite locatii de business. Portofoliul de turism al SIF Transilvania include 47 de firme, printre care Orizont Turism Predeal, Transilvania Travel Bucuresti, Tratament Balnear Buzias, Aro-Palace Brasov, Turism Covansa, Tusnad si Dorna Turism.