O vacanta in aceasta perioada in Insulele Maldive costa in jur de 1.500 de euro
N-ati mai gasit locuri pe Valea Prahovei? Nici o problema, cu aceiasi bani puteti petrece revelionul la caldura, fie pe o insula ca-n filme, fie intr-o tara unde iarna nu este atat de grea ca la noi.

Imprastiate pe 35.000 de metri patrati in Oceanul Indian, Insulele Maldive sunt visul oricarui Robinson Crusoe. In general, cele 1.200 de insule sunt atat de mici incat te poti plimba pe toata insula in jumatate de ora. Inainte de 1981, in Maldive nu exista nici macar un aeroport, daramite o industrie turistica.

Acum, insulele Maldive au ajuns pentru britanici, de exemplu, a doua destinatie dupa Thailanda. Care este explicatia acestei ascensiuni rapide? Motivul principal este ca insulele corespund intocmai conceptului de paradis pe care ni-l imaginam cu totii. Oriunde te duci exista nisip fin, lagune turcoaz, palmieri, recifuri de coral si, desigur, Oceanul Indian de un albastru ca cerneala. Din cauza dimensiunilor insulelor, exista doar un hotel pe fiecare. Asa ca pretul unui sejur in Maldive reflecta de fapt linistea pe care o cumperi: nu exista trafic, nu exista poluare, nu exista aglomeratie pe plaja. Cu cat sunt mai putine camere, cu atat hotelul este mai apreciat.
Egipt, destinatia preferata a romanilor

In cele 115 insulite ale arhipelagului Seychelles veti gasi paradisul tropical care apare in sute de reclame. Oricat de seducatoare ar fi aceste imagini, pur si simplu nu pot concura realitatea: exista mai multe nuante de verde si albastru in Seychelles decat va puteti imagina. Atolul Aldabra este unul din cele mai mari din lume si include o laguna uriasa, fiind taramul natal al broastelor testoase gigantice. Pe atol traiesc in jur de 200.000 de broaste testoase si mii de pasari de mare. In zona Valle de Mai, din centrul insulei Praslin, se afla cea mai mare cultura de cocotieri din arhipelag. Aici puteti vedea ananas salbatic, arbore de cafea salbatic, arbusti de mirodenii si, daca aveti noroc, celebrul papagal negru din Seychelles.

Cine nu-si permite o escapada intr-o insula exotica mai gaseste locuri in Egipt. Artera principala a Egiptului este destul de aglomerata: aproximativ doua milioane de persoane merg in croaziera pe Nil in fiecare an. Majoritatea, pe unul din bratele care fac legatura intre vechile orase Aswan si Luxor, oprindu-se sa vada monumentele antice care au adus faima Egiptului. Unii aleg sa strabata aceasta ruta pe vase de croaziera de cinci stele, altii cu o simpla felucca (ambarcatiune traditionala) egipteana. Feluccile au navigat pe Nil inca din Evul Mediu; numele lor vine din limba italiana si inseamna un vas simplu pentru transport de marfa.

Marele avantaj al calatoriei cu felucca este ca puteti trage la mal oriunde doriti pentru a explora zona. Va puteti opri la piata de camile din Daraw, unde o camila buna pentru munca poate costa chiar si 1.000 de dolari, in timp ce una pentru carne costa de doua ori mai putin. Circuitele clasice au in plan vizita templului ptolemaic Kom Ombo, un mausoleu dedicat zeului crocodil, Sobek. Urmeaza o oprire la Edfu, al doilea templu ca marime din Egipt, dar cel mai bine conservat, dedicat zeului soim, Horus. Ce veti mai admira in aceasta croaziera? Vechiul oras Teba, apoi Karnak, un complex de temple, sanctuare, obeliscuri, statui si altare care inconjoara un lac.

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22440&shift=1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri