In intervalul ianuarie-octombrie au fost consemnate 90.873 miscari aeronave comerciale (aterizari si decolari), se precizeaza intr-un comunicat remis de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, informeaza Mediafax.

Numarul de aterizari si decolari efectuate de aeronavele comerciale pe cele doua piste ale Aeroportul International Henri Coanda (AIHCB) a crescut cu aproximativ 6,5% in perioada analizata, la 65.267.

Totodata, in primele zece luni ale anului 64% din numarul total de pasageri care s-au imbarcat pe acest aeroport au avut ca destinatii statele membre Schengen.

Citeste si:

In cazul Aeroportului International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu (AIBB-AV), numarul de miscari aeronave comerciale s-a mentinut in perioada de referinta la aproximativ la acelasi nivel, respectiv 22.266 aterizari si decolari.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi bucurestene. CNAB, care si-a inceput activitatea in februarie 2010, asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi si coordoneaza proiectele de dezvoltare si modernizare ale acestora.