Compania aeriana Air France va asigura un zbor zilnic pe ruta Paris-Washington incepand din iunie 2011, cu aeronava A380.
Capitala Statelor Unite ale Americii va fi astfel cea de-a doua destinatie din SUA deservita de aeronava de mari dimensiuni a companiei, dupa New York, a carei lansare a avut loc cu un an in urma.

Rezervarile pentru cursele Paris-Washington 2011 pot fi facute de anul acesta.

In iunie 2011, Air France va utiliza aeronava A380 pentru 5 destinatii cu plecare din Paris-Charles de Gaulle: New York-JFK, Johannesburg, Tokyo, Montréal si Washington.

Aeronava A380 Air France va combina doua curse cu orare de zbor apropiate, asigurand acelasi numar de locuri cu costuri de exploatare mai mici cu 20%. Puntea principala a A380 este echivalentul unui Boeing 777-200 iar puntea superioara este echivalentului unui Airbus A340-300.

Aeronava Air France A380 este prevazuta in prezent cu 538 de locuri, repartizate in trei clase de zbor: La Première (First) cu 9 locuri pe puntea principala, Business, cu 80 de locuri pe puntea superioara si Voyageur (Economy) cu 449 de locuri repartizate pe ambele punti.

Incepand cu vara anului 2011 va incepe echiparea progresiva a aeronavei A380 cu cabina Premium Voyageur, situate intre cabinele Business si Voyageur, oferind 9 locuri clasa Première, 80 clasa Business, 38 clasa Premium Voyageur si 389 clasa Voyageur.

„Din cele cinci destinatii deservite de aeronava Air France A380, Washington va fi cea de-a treia in America de Nord” a declarat Patrick Roux, director general pentru SUA.

Air France deserveste orasul Washington din 1964 si in prezent propune trei zboruri care leaga Parisul de capitala nationala. In Statele Unite ale Americii, Air France si KLM opereaza 186 de zboruri saptamanale intre Paris, Amsterdam si 13 destinatii deservite cu avioane si personal proprii in SUA.

Aceste rute sunt operate in cadrul acordului de parteneriat transatlantic semnat in mai 2009 intre Air France KLM si Delta. Cu aproximativ 250 zboruri transatlantice zilnice, acest parteneriat, careia i s-a alaturat si Alitalia in iulie 2010, asigura 300 de destinatii prin 26 puncte de intrare in America de Nord si 200 destinatii prin 33 puncte de intrare europene in Europa, Asia si America Latina.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F