Cele doua aeronave, care trebuiau sa ajunga sambata dimineata in Romania si sunt blocate pe aeroporturile din Spania, au la bord aproximativ 250 de pasageri, informeaza oficiali aeroportuari.

La Bucuresti, de pe aeroporturile Traian Vuia-Baneasa si Henri Coanda-Otopeni, nicio cursa din cele programate nu s-a ridicat de la sol.

Astfel, cinci curse tur si alte cinci retur, avand ca destinatii Madrid, Barcelona, Zaragoza si Valencia, au fost anulate.

In Spania, traficul aerian este paralizat din cauza unei greve ilegale a controlorilor de trafic aerian, care a inceput vineri seara, a anuntat autoritatea aeroportuara spaniola, Aena, citata de AFP.

Citeste si:

Din aceasta cauza, mai multe companii aeriene mari, intre care Air France, KLM, Thai Airways, EasyJet si Ryanair, si-au anulat zborurile cu plecare de la Madrid sambata.

Guvernul spaniol a decretat sambata "stare de alerta" ca raspuns la greva controlorilor de trafic aerian care paralizeaza traficul, ceea ce deschide calea declansarii unor urmariri penale impotriva grevistilor, a anuntat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, citat de AFP.

Este prima data, potrivit presei spaniole, cand Guvernul ia o astfel de masura de la reinstauarea democratiei in 1977.

"Aeroporturile sunt practic toate paralizate", a declarat Rubalcaba la incheierea unei sedinte extraordinare a Guvernului, care a aprobat "un decret prin care este instituita stare de alerta, in acord cu Constitutia".