Cinci curse aeriene tur-retur de la Bucuresti catre Madrid, Barcelona, Zaragoza si Valencia au fost anulate, in timp ce alte doua curse ce trebuia sa aterizeze in Capitala de la Madrid si Barcelona sunt blocate in Spania din cauza grevei ilegale a controlorilor spanioli de trafic aerian, scrie Mediafax.
Cele doua aeronave, care trebuiau sa ajunga sambata dimineata in Romania si sunt blocate pe aeroporturile din Spania, au la bord aproximativ 250 de pasageri, informeaza oficiali aeroportuari.

La Bucuresti, de pe aeroporturile Traian Vuia-Baneasa si Henri Coanda-Otopeni, nicio cursa din cele programate nu s-a ridicat de la sol.

Astfel, cinci curse tur si alte cinci retur, avand ca destinatii Madrid, Barcelona, Zaragoza si Valencia, au fost anulate.

In Spania, traficul aerian este paralizat din cauza unei greve ilegale a controlorilor de trafic aerian, care a inceput vineri seara, a anuntat autoritatea aeroportuara spaniola, Aena, citata de AFP.

Din aceasta cauza, mai multe companii aeriene mari, intre care Air France, KLM, Thai Airways, EasyJet si Ryanair, si-au anulat zborurile cu plecare de la Madrid sambata.

Guvernul spaniol a decretat sambata "stare de alerta" ca raspuns la greva controlorilor de trafic aerian care paralizeaza traficul, ceea ce deschide calea declansarii unor urmariri penale impotriva grevistilor, a anuntat ministrul de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, citat de AFP.

Este prima data, potrivit presei spaniole, cand Guvernul ia o astfel de masura de la reinstauarea democratiei in 1977.

"Aeroporturile sunt practic toate paralizate", a declarat Rubalcaba la incheierea unei sedinte extraordinare a Guvernului, care a aprobat "un decret prin care este instituita stare de alerta, in acord cu Constitutia".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri