Reprezentantii MDRT si cei ai TUI au discutat, la inceputul lunii decembrie, cu ocazia lansarii brandului turistic al Romaniei pe piata germana, despre actiuni comune care urmeaza sa fie derulate pentru revenirea turoperatorului scandinav in Romania, din 2012, se arata intr-un comunicat al institutiei.

In 2009 conducerea Ministerului Turismului anunta ca TUI ar putea reveni in Romania in 2010, iar oficialii TUI Nordic au comunicat ulterior ca operatorul isi va relua operatiunile pe piata romaneasca in 2011, cand ar fi urmat sa aduca circa 10.000 de turisti scandinavi.
TUI Nordic a anulat in 2006 programul turistic pentru Romania si a decis sa nu mai trimita turisti pe litoral, ca urmare a imaginii deficitare a acestei destinatii pe plan extern.

In cadrul intalnirii de la Munchen, reprezentantii MDRT si cei ai TUI au mai discutat despre introducerea produsului balnear si de welness romanesc in oferta TUI Vital, oferta care ar putea fi preluata atat de divizia Germania, cat si de divizia Scandinavia, a treia piata consumatoare de produse de turism de sanatate din Europa.

Citeste si:

Operatorul german ITS, marca a concernului REWE, si-a anuntat intentia de a introduce Delta Dunarii in programul oferit turistilor germani. MDRT si-a extins colaborarea cu compania germana pe segmentul calatoriilor in orase, prin includerea de noi hoteluri in cataloagele sale, datorita cresterii cererii cu 20% in ultimul an.

Din 2011, Romania va fi prezenta si in cataloagele turoperatorului FTI (Frosch Touristik International), in 20 de pagini care vor contine oferte turistice pentru litoral, calatorii in orase, precum si circuite culturale si individuale.