Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a desfiintat deja, incepand cu data de 1 iunie, 7 din cele 17 birouri de promovare turistica ale Romaniei in strainatate, si a redus numarul posturilor aferente acestora de la 27 la 10.

Potrivit Elenei Udrea, reducerile facute in urma acestor desfiintari sunt estimate la circa un milion de euro in sase luni.

"Avand in vedere tendintele conform carora promovarea si vanzarea in domeniul turismului se orienteaza din ce in ce mai mult spre mediul online, apreciez ca trebuie sa regandim rolul birourilor de promovare turistica pe care Romania la are in strainatate, birouri care pana acum au utilizat cu precadere instrumente traditionale de marketing", a spus Udrea.

"Aceste masuri vin pe fondul reducerilor de cheltuieli pe care le face Ministerul Dezvoltarii. Criteriul luat in considerare a fost importanta pietelor in care isi desfasoara activitatea", au declarat reprezentantii biroului de presa al MDRT.

Ministerul a pastrat birourile de la Viena, Beijing, Paris, Munchen, Roma, Londra, Varsovia, Moscova, Madrid si New York.