Procedurile de deszapezire, care se desfasoara anevoios - au determinat autoritale aeroportuare sa ia decizia inchiderii aeroportului Heathrow.

De asemenea si cursa TAROM ROT391 Bucuresti-Londra de sambata, 18 decembrie - a aterizat la Bruxelles din cauza situatiei de pe aeroportul Heathrow.

Compania TAROM va deconta cheltuielile pentru acei pasageri care isi pot gasi singuri cazare si transfer aeroport – oras.

Aeroportul Heathrow, situat la 22 de kilometri de Capitala Marii Britanii – este unul din cele mai mari aeroporturi din Europa, cu un trafic zilnic de aproximativ 300.000 de pasageri, luna decembrie fiind una dintre cele mai aglomerate luni pe acest aeroport.

Citeste si:

Potrivit autoritatilor aeroportuare londoneze, operatiunile de deszapezire si de inlaturare a ghetii formate pe suprafetele de miscare destinate aeronavelor sunt in desfasurare dar interventia utilajelor se deruleaza anevoios, intrucat 200 de aeronave au ramas la sol, in urma inchiderii aeroportului.

In sezonul de iarna 2010 – 2011, compania opereaza in 49 de destinaţii, acoperind tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Pentru anul 2010, TAROM estimeaza peste 2 milioane de pasageri transportati si un grad de incarcare de peste 60%.