Romanii pot zbura cu un avion VIP de la 400 euro de persoana

Compania Alfa Air Services, parte a holdingului Alfa Group, a cumparat anul acesta cu 5 milioane de euro un avion VIP cu 34 de locuri, in ultimele doua luni avand in jur de 10 zboruri.

"Prima cursa a avut loc la finalul lunii noiembrie cu echipa de fotbal Steaua, care a calatorit la Tg. Mures. In noiembrie au efectuat doua-trei zboruri VIP, iar in decembrie 6-7 curse", a declarat pentru wall-street.ro un oficial al companiei.

Investitia de 5 milioane de euro va fi amortizata in 2-3 ani, potrivit companiei.

Avionul este rentabil intrucat are 34 de locuri, pretul pentru un bilet pentru o cursa in Romania ajunge la 400 euro, iar in afara tarii la circa 800 euro, echivalentul unui bilet la „business class” pentru un avion de linie.

"Un zbor de 2 ore Bucuresti-Viena costa circa 30.000 euro, daca impartim la numarul de locuri, pretul pentru un bilet ajunge la 800 de euro. O cursa Bucuresti-Cluj sau Tg. Mures are un pret de 15.000 euro, 400 euro de persoana", a mai spus managerul Alfa Air.

In decembrie, avionul VIP din Romania a zburat spre Grecia si Italia.

Avionul BAe 146-200 este cel mai mare private jet de lux din Romania, potrivit companiei. Aeronava a fost transformata de la o capacitate de 100 de locuri la 34. Toate locurile sunt pe fotolii de piele, existand o zona unde se poate sta la masa sau pe canapea.

„Acest avion este printre putinele cu configuratie VIP la un numar asa mare de locuri", a declarat Nicu Bita, general manager Alfa Air.

Printre clientii Alfa Air se numara companii multinationale, cluburi sportive, vedete si oameni de afaceri.

Compania Alfa Air Services, parte a holdingului Alfa Group, activ in Bucuresti si in Romania de peste 10 ani, a fost infiintata la inceputul anului 2008, cu scopul de a aduce pe piata de "General Aviation" servicii intens cautate, mare parte din ele aproape inexistente in momentul actual in Romania.

BAe 146-200

• 34 locuri, echipare V.I.P
• Presurizat, altitudine zbor: 8500 m (FL 280)
• Viteza croaziera: 390 kts(TAS) (700 km/h)
• Raza de actiune: 1200, NM (2160 km)
• Conditii de zbor - instrumental (IFR - day/night)

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri