Honda Aircraft Company, filiala detinuta integral de Honda Motor Company, a anuntat ca a finalizat cu succes primul zbor de atestare FAA al HondaJet, aeronava destinata clasei business.
Honda Aircraft Company a primit comenzi de peste 100 de aparate de zbor cu reactie HondaJet.

Programata pentru cel de-al treilea trimestru al lui 2012, prima livrare a HondaJet, in valoare de 4,5 milioane de dolari, este prima aeronava comerciala Honda.

Aeronava concept HondaJet a acumulat mai mult de 500 de ore de zbor de testare si a atins o viteza maxima de 420 noduri (777 km/h) si o altitudine maxima de 13.106 m in zbor de test.

HondaJet este alimentat de doua motoare GE Honda HF120.

Primul avion HondaJet a decolat de la sediul central al companiei Honda Aircraft, Aeroportul International Piedmont Triad, din Greensboro (Caroliona de Nord).

Compania se apropie de finalizarea unei zone de productie de aeronave in campusul sau din Greensboro.

Unitatea de productie HondaJet, de 24.700 mp, este estimata a fi finalizata la inceputul anului 2011, pregatirea interioriorului fiind in curs de desfasurare. La finalizarea unitatii de productie, Honda va incepe procesul de mutare a echipamentelor si a personalului precum si cea de formare si pregatire pentru a sustine productia HondaJet incepand cu anul 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri