Ungaria este in discutii pentru vanzarea companiei de transport aerian Malev, a anuntat Ministerul Dezvoltarii, reactionand la informatiile aparute in presa privind negocieri intre guvern si principalul actionar al operatorului german low-cost Air Berlin, transmite Reuters.
Esas Holding, cel mai important actionar al companiei germanie Air Berlin, negociaza preluarea unei participatii majoritare la Malev, au declarat pentu ziarul Napi Gazdasag surse apropiate discutiilor, informeaza Mediafax.

Ministerul National al Dezvoltarii a anuntat ca este implicat in "discutii la nivel inalt, intense, cu posibili investitori profesionisti a caror situatie financiara si perspectiva pe termen lung le poate permite sa duca la bun sfarsit un parteneriat si o strategie pe termen lung pentru compania nationala de transport aerian".

Ministerul nu a dezvaluit care sunt potentialii investitori.

Ungaria a esuat in repetate randuri sa privatizeze Malev, iar guvernul a fost nevoit sa finanteze compania cu peste 20 miliarde forinti (circa 96 milioane de dolari) in 2010 pentru a evita falimentul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri