Ungaria este in discutii pentru vanzarea companiei de transport aerian Malev, a anuntat Ministerul Dezvoltarii, reactionand la informatiile aparute in presa privind negocieri intre guvern si principalul actionar al operatorului german low-cost Air Berlin, transmite Reuters.

Esas Holding, cel mai important actionar al companiei germanie Air Berlin, negociaza preluarea unei participatii majoritare la Malev, au declarat pentu ziarul Napi Gazdasag surse apropiate discutiilor, informeaza Mediafax.

Ministerul National al Dezvoltarii a anuntat ca este implicat in "discutii la nivel inalt, intense, cu posibili investitori profesionisti a caror situatie financiara si perspectiva pe termen lung le poate permite sa duca la bun sfarsit un parteneriat si o strategie pe termen lung pentru compania nationala de transport aerian".

Ministerul nu a dezvaluit care sunt potentialii investitori.

Ungaria a esuat in repetate randuri sa privatizeze Malev, iar guvernul a fost nevoit sa finanteze compania cu peste 20 miliarde forinti (circa 96 milioane de dolari) in 2010 pentru a evita falimentul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ungaria ameninta sa blocheze bugetul UE pentru 2021-2027. Afla motivul