Traficul international de pasageri a crescut anul trecut cu 8,5% fata de 2009 si cu peste 7% comparativ cu 2007, anul de dinainte de criza, potrivit Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), citata de anna.aero.
In 2010 a fost inregistrata o cerere in crestere in medie cu 10% incepand din luna aprilie.

Capacitatea de transport a companiilor aeriene a crescut anul trecut cu 4,3%.

Regiunea cu cea mai mica crestere in 2010 a fost Europa, unde traficul aerian de pasageri a urcat cu 5%, in timp ce capacitatea de transport a avansat cu 2,5%. (Unele linii aeriene europene nu au fost luate in calcul intrucat nu sunt membre IATA: easyJet, Ryanair, Norwegian si Wizz Air).

Liniile aeriene din Orientul Mijlociu au raportat o crestere de 18% a traficului de pasageri si de 13% a capacitatii de transport.


Sursa: IATA

In Africa, operatorii aerieni au inregistrat o cerere in urcare cu 13%, cu toate ca gradul de ocupare a fost sub 70%.

Traficul de calatori premium va ajunge in 2012 la nivelul inregistrat in 2007.

Cifrele IATA indica o crestere a numarului de calatori la clasa business. In timp ce in 2009 traficul premium a fost cu 17-18% sub nivelul din 2007, anul trecut in primele 10 luni acesta s-a imbunatatit ajungand la 10% sub cifrele inregistrate inainte de criza.


Sursa: IATA

Tarifele medii din octombrie 2010 au fost similare cu cele din octombrie 2009, insa cu 14% sub aceeasi luna din 2007.

Organizatia IATA cuprinde 230 de linii aeriene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri