Operatorul aerian de linie Qatar Airways a intrat oficial pe piata romaneasca cu 4 zboruri pe saptamana efectuate pe ruta Doha-Bucuresti, in Romania avand 15 angajati si recrutari in desfasurare.
Compania vrea sa creasca in urmatoarele luni frecventa zborurilor catre Romania.

"In prezent operam 4 zboruri pe saptamana catre Bucuresti cu o aeronava A320. Avem in vedere cresterea numarului de curse pentru aceasta destinatie. Clientii nostrii sunt in mod egal oameni de afaceri sau turisti", a declarat Akbar Al Baker, directorul executiv al Qatar Airways, cu ocazia inaugurarii primul zbor catre Romania.

Potrivit oficialului companiei, Qatar Airways dorea sa intre pe piata romaneasca de aproape 5 ani, insa nu dispunea de avioane.

"Traficul international de pasageri din Asia si Orientul Mijlociu este in continua crestere, iar stabilirea unor legaturi noi prin centrul nostru de retea din Doha, cum ar fi cea spre Bucuresti, contribuie la dezvoltarea Qatar Airways si faciliteaza calatoriile inspre si dinspre Romania catre aceste regiuni”, a spus Al Baker.

Odata cu lansarea curselor catre Bucuresti, reteaua europeana a Qatar Airways ajunge la un numar de 22 de destinatii. Pe glob, Qatar efectueaza curse inspre 97 de destinatii din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia Pacific, America de Nord si de Sud.

Qatar Airways va lansa anul acesta in ianuarie o cursa catre Belgia, in martie spre Germania si in aprilie spre Siria.

Anul trecut, compania a lansat 10 noi destinatii si a introdus 19 aeronave noi in flota proprie. Qatar Airways, infiintata in 1994, este detinuta de Guvernul Statului Qatar (50%) si actionari privati (50%). Flota actuala este de 94 de aeronave.

In prezent, 200 de aeronave noi in valoare de peste 40 de miliarde dolari urmeaza sa fie livrate catre Qatar Airways in urmatorii ani. Aici este inclusa si o comanda pentru 80 de aeronave Airbus A350 si 24 de aeronave Airbus din familia A320.

In anul financiar 2009/10, incheiat in luna martie a acestui an, compania aeriana a depasit cifra de 14 milioane de pasageri.

Qatar Airways este singurul transportator de cinci stele cu zboruri catre Romania.

Aeronava care deserveste aceasta ruta este un Airbus A320, cu o structura pe doua clase. Prevazuta cu 12 locuri la clasa business si pana la 132 de locuri la clasa economica, aeronava ofera pasagerilor ecrane TV fixate in spatarul scaunelor. Indiferent de clasa de calatorie, pasagerii se pot bucura de un sistem integrat de divertisment interactiv cu o varietate de peste 700 de optiuni audio si video la cerere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri