Francezii de la Cronos Technologies vor oferi asistenta tehnica Asociatiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) la realizarea primului avion supersonic romanesc, ce va lansa in 2012 racheta Haas II, pentru competitia americana de astronautica Google Lunar X Prize.

Compania franceza din domeniul tehnologiilor mobile si al consultantei IT va realiza aplicatii iPhone si iPad, va oferi asistenta tehnica pentru realizarea unor aplicatii multimedia pentru ARCA.

Cronos Technologies are sediul la Paris si este specializata atat in dezvoltarea de aplicatii pe tehnologii mobile cat si in dezvoltarea aplicatiilor industriale pe tehnologii suport IBM.

In 2008 a fost lansata filiala din Romania a companiei, in cadrul careia sunt dezvoltate aplicatiile mobile ( iPhone, iPad, iPod, Android, BlackBerry RIM) precum si aplicatii server side, iar la mijlocul anului 2010 a fost deschis si un birou comercial in Tokyo.

ARCA doreste sa castige competitia Google Lunar X Prize si sa lanseze in cosmos prima racheta romaneasca, capabila sa transporte un cosmonaut.

Avionul E - 111, fabricat la Valcea, va avea capacitatea de zbor supersonic cu viteze de Mach 1,5 la altitudini de 16.000 metri, in cazul transportului rachetei Haas II, iar in cazul folosirii ca platforma de dezvoltare a tehnologiilor pentru turismul spatial, va dezvolta viteze de Mach 2,6 la altitudini de 30.000 metri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Pinghioiu, Cegeka: Omul de vanzari NU trebuie sa se gandeasca la bonus