Bulgaria va avea pana la sfarsitul anului 2013 linii de cale ferata de mare viteza, atat pentru transportul de pasageri, cat si pentru cel de marfa, a declarat directorul general al Companiei Nationale de Infrastructura Feroviara, citat de agentia Novinite.

Liniile de cale ferata de mare viteza vor fi puse in functiune dupa finalizarea sectoarelor Plovdiv-Svilengrad-granita cu Turcia, Plovdiv-Burgas si Septemvri-Plovdiv, a afirmat Milco Lambrev, directorul general al Companiei de Infrastructura Feroviara, citat de Mediafax.

El apreciaza, insa, ca liniile pe care pot fi atinse viteze de peste 200 de kilometri pe ora nu vor fi eficiente economic, pentru ca vor necesita investitii ridicate.

"Teritorilul tarii este caracterizat printr-un teren foarte dificil. Pentru a introduce linii de cale ferata cu viteze de peste 200 de kilometri pe ora va trebui sa construim o infrastructura scumpa, precum tunele, poduri sau viaducte, ceea ce ar face aceste proiecte mai costisitoare", a precizat Lambrev.

La sfarsitul anului trecut, China a semnat cu Bulgaria un memorandum de cooperare in domeniul transportului feroviar, in care este inclusa dezvoltarea de cai ferate de mare viteza.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Decizie soc in Bulgaria: Statul vrea nationalizarea jocurile de noroc